fbpx

Raluca Anastasescu

Ruka Artizan Jewelry

Tanara de 39 de ani, roscata cu ochii verzi, haioasa si nu chiar cu toata tigla pe casa,  intr-o relatie stabila cu arta, inca din 2012. Asa s-ar descrie in gluma Raluca Anastasescu, designerul din spatele brandului Ruka.

Raluca a cochetat cu diverse tehnici de bijuterie de-a lungul timpului, dar considera ca pasiunea adevarata descoperit-o in 2014,  la prima intalnire cu metal clay-ul in cadrul cursurilor organizate de scoala Argila de Metal. A fost cum s-ar spune, o dragoste la prima vedere, caci Raluca a gasit in argint toate calitatile pe care ar fi dorit sa le obtina de la materia bruta cu care lucreaza: versatilitate, posibiitatea de a da frau liber imaginatiei asa cum nu o mai facuse pana atunci si sansa de a invata in continuu lucruri noi.

Pe langa cursurile de metal clay, Raluca a urmat si cursurile de bijuterie clasica predate la Argila de Metal, apoi si-a obtinut certificarea ca instructor de nivel 1 in tehnicile de metal clay. Astfel ceea ce a inceput mai mult ca un hobby s-a conturat timid intr-un business.

Materiale sale preferate sunt argintul, bronzul, pietrele semipretioase si pielea, dar multumita experientei anteriorare, in lucrarile sale incorporeaza si altele cum ar fi rasina, sticla,ceramica sau ciment .

De la frumusetea si complexitatea naturii, folclor celtic si nordic, istoria civilizatiilor si cultura, pictura  si pana la muzica rock pe care o asculta, cartile sale preferate de  Fantasy si mitologie, trairile si framantarile sale interioare, experientele trecute, toate sunt surse de inspiratie pentru  povestile spuse de Ruka.

Ii place sa creada ca Ruka inseamna mai mult decat niste simple bijuterii si ca piesele sale ajung cu adevarat la sufletul celor care le poarta.

RUKA ARTISAN JEWELRY

CELE MAI APRECIATE CREATII

ULTIMELE CREATII

Acest inel statement s-a vrut a fi o marturie pentru frumusetea naturii efemere. Imbinarea frumoasa a argintului pur, cu perla naturala si stropi de aur este pur si simplu o oda adusa naturii si caracterului sau ciclic.

Technici folosite: Keum-Boo, montura perle, modelaj tridimensional
Materiale: argint 999, perla naturala, aur 24k.

Un pandantiv cu multe simboluri ascunse, dar care, în esență, are menirea de a venera viața și conexiunile spirituale puternice. Am combinat de data aceasta argila de metal cu tehnici tradiționale de bijuterie pentru a monta serafinitul.
Technici: montură clasică de pietre, modelaj, sculptură
Materiale: argint pur, serafinit.
Pret:

Sursa de inspirație pentru acest inel-statement a fost o pictură suprarealistă, găsită online. De îndată ce am văzut-o, m-am dus cu gândul la opera lui Hemingway, o adevărată parabolă despre condiția umană, și am simtit nevoia să creez piesa, fără să mai stau pe gânduri.

Tehnici: modelaj, sculptură, inserție rășină UV
Materiale: argint 999, rășină UV

[contact-form-7 404 "Negăsită"]
Daca ti-au placut si doresti sa cumperi una sau mai multe creatii ale acestui Artkimist, te rugam sa completezi formularul alaturat. Poti contacta artistul si la numarul ...... sau la adresa ............ Viziteaza pagina oficiala a artistului