Back

Cristina Stoica

Cris Briz

Este jurnalistă și profesoară de germană, iar timpul liber și-l rezervă pasiunii pentru bijuterii. Îi place să se inspire din natură, din artă, din filme și din orice ce îi trezește o emoție. Are multă imaginație și singurul lucru de care duce lipsă este timpul care să-i permită să realizeze toate ideile care îi trec prin cap.

În 2016 a descoperit metal clay, participând la un atelier organizat de Argila de Metal, cum se numea atunci Artkimia. A participat constant la mai toate cursurile și atelierele organizate de Artkimia, absolvind și examenul pentru Art Clay Silver Diploma Level 1. Îi place să lucreze cel mai mult cu argint și cupru, pe care le combină deseori cu foiță de aur, pietre, fuziune de sticlă, rășină sau email. Îndrăgește și bijuteria mixed media, datorită posibilităților infinite de a combina materiale. Agreează piesele-statement, cele care nu trec neobservate. Consideră că o bijuterie trebuie, mai întâi de toate, să surprindă, cel mai important fiind designul. Nu neglijează însă nici execuția piesei, căutând cele mai bune soluții tehnice pentru realizarea modelului propus. Este adepta gândirii „outside the box”.

Bijuteriile Cris Briz acoperă o largă gamă stilistică, de la minimalism la stilul organic sau geometric și până la piese cu detalii elaborate, în stil art nouveau. Deseori strecoară o notă ludică în creațiile ei.

Consideră că bijuteriile sunt mai importante decât hainele. Oricât de simplă ar fi o haină, ea va fi înnobilată de o bijuterie, cu condiția ca aceasta să aibă un design original. Bijuteria este mai mult decât o simplă podoabă, este o modalitatea de expresie a personalității, un manifest.

CRIS BRIZ

CELE MAI APRECIATE CREATII

ULTIMELE CREATII

Pandantiv - Spider on an Autumn Leave

Poate cel mai frumos pentru un artist este să descopere și să arate lumii ceea ce adesea trece neobservat. Un păianjen surprins în timp ce își țese plasa pe o frunză de toamnă, acoperită de rouă – un tablou de toamnă, modelat cu măiestrie în argilă de metal. Frunza de toamnă este realizată din cupru, acoperit cu rășină transparentă, pentru a o proteja de efectele oxidării. Plasa păianjenului este realizată din argint pur, iar pietricelele de cubic zirconia sugerează roua formată în răcoarea dimineții. De un lănțișor delicat atârnă păianjenul realizat din mărgele și sârmă de argint.

Materiale: argint 999, cupru, sârmă de argint, mărgele, lănțișor din argint, pietre CZ
Dimensiuni: diametru plasă 6 cm, lungime pandantiv 17 cm
Greutate: 39,8 g

Cercei - Versatility

Formele jucate și contrastul argintiu-negru-auriu compun farmecul acestor cercei. Sunt realizați din argint pur și sunt compuși din două forme suprapuse, dar care culisează. Forma din spate este ovală și concavă. Argintul a fost oxidat și împodobit cu raze realizate din foiță de aur 22K. Partea din față este o formă convexă, decupată după contururi organice, ce lasă să se întrevadă razele aurii ale formei din spate. Provocarea realizării acestei perechi de cercei a constat în îmbinarea formelor concave și convexe și în contrastul dintre stratul argintului pur strălucitor cu stratul de dedesubt oxidat și marcat cu accente aurii. Un exercițiu de gândire și o încercare a îndemânării.

Materiale: argint 999, foiță aur 22K, sârmă de argint
Dimensiuni: lungime 3 cm, lățime 2 cm, lungime totală 5,3 cm
Greutate: 5,7 g

Cercei - Seahorses in Love

Căluții de mare sunt monogami și unele specii se împerechează pe viață. Ei rămân fideli unui singur partener, iar dacă unul dintre cei doi moare, celălalt moare și el de singurătate. Căluții de mare practică ritualuri speciale. Masculul curtează femela în timp ce ambii înoată maiestos unul lângă celălalt, cu cozile împreunate. În decursul ritualului își schimbă culorile. Această pereche de cercei surprinde un cuplu de căluți de mare ce va trăi veșnic! Modelați din argint pur, căluții de mare au forme un pic diferite pentru a marca femela și masculul.

Materiale: argint pur, sârmă de argint
Dimensiuni: lungime căluți de mare 5,3 cm
Greutate: 5 g/cercel

Inel - Birdie

Modalitatea de abordare a acestui inel a fost una minimalistă. Piesa este realizată din două forme arhetipale reprezentând silueta păsării. Pe post de ochi, un rubin mic a fost montat direct în argint. Baza inelului are o textură organică, ce sugerează scoarța unui copac. O piesă realizată din argint pur, pe placul celor ce îndrăgesc bijuteriile inspirate din natură, cu aspect ludic.

Materiale: argint 999, rubin
Dimensiuni: pasăre lungime 3 cm, înălțime 1,5 cm, bază inel lățime 6 mm, mărime inel 16/57 mm
Greutate: 9,6 g

Pandantiv - Sunset in the Lake

Lumina Soarelui la asfințit se reflectă în apele unui lac verde-smarald. Piatra realizată prin fuziunea sticlei de murano împreună cu sticlă dicroică redă un moment unic al zilei, cel al îngemănării zilei cu noaptea, al sfârșitului din care se naște începutul. Sticla fuzionată este montată în argint pur, fiind prinsă cu ajutorul unor gheruțe semnificând frunze. Anoul a fost texturat în manieră organică, sugerând scoarța unui copac.

Materiale: argint999, sticlă fuzionată
Dimensiuni: lungime 5 cm, lățime 2,5 cm
Greutate: 15 g

Cercei - Autumn Leaves

Natura este cea mai darnică sursă de inspirație. Jocul de culori și texturi este realizat prin alăturarea a două metale preferate ale artistei: argintul pur și cuprul. O frunză naturală a fost imprimată în textura cuprului, sporind farmecul organic al bijuteriei. O bordură din argint pur, imprimată cu o textură contrastantă conferă strălucire cerceilor. Pietrele montate la vârf ne trimit cu gândul la rubiniul unei toamne de poveste.

Materiale: argint 999, cupru, sârmă de argint, rubine
Dimensiune aproximativa: frunze lungime 5 cm, lățime 2 cm, lungime totală 7 cm
Greutate: 11 g/cercel

Pandantiv - Oleander Leaf

Una dintre cele mai fascinante tehnici în bijuteria contemporană este cea a captării naturii. Într-adevăr, dacă ne uităm la această piesă, recunoaștem toate nervurile, toate detaliile, fie ele cât de mici, ale unei frunze de leandru. Această frunză este o podoabă elegantă, pe cât de simplă ca expresie stilistică, pe atât de rafinată, care nu se va ofili niciodată! Este realizată printr-o tehnică specială ce permite redarea minuțioasă a detaliilor. Suprafața este satinată, iar curburile frunzei conferă dinamism piesei.

Materiale: argint 999, sârmă de argint
Dimensiuni:  lungime 8,3 cm, lățime 1,7 cm
Greutate:  7,2 g

Cercei - Birdies

Pasărea este simbolul libertății. Ea leagă cerul de pământ, lumea materială de cea spirituală. Este unul dintre motivele pentru care păsările constituie unul dintre motivele preferate ale artiștilor de tot felul și ale bijutierilor. O notă ludică a fost strecurată în lookul acestor cercei, realizați din argint pur în care au fost montate rubine. Mărgelele sunt din onix și jasp imperial.

Materiale: argint 999, rubine, mărgele jasp imperial, mărgele onix, sârmă de argint
Dimensiuni: lungime totală 7,5 cm, lățime 2,8 cm
Greutate: 6,3 g/cercel

    Daca ti-au placut si doresti detalii sau sa cumperi creatii ale acestui Artkimist, te rugam sa completezi formularul alaturat. Poti contacta artistul si la adresa [email protected] Viziteaza pagina oficiala a artistului pe Facebook - crisbrizartjewelry