Back

Anca Crahmaliuc

ACHandmade

Pasionata de creatia artizanala dintotdeauna, Anca si-a  inceput aventura de creator de bijuterii in 2016.

Considerand ca bijuteriile spun adevarate povești și reprezinta o modalitate de exprimare și de comunicare intre cel care le creeaza și cel care le poarta, ea se concentreaza pe mesajul transmis, utilizand tehnicile artizanale ca pe un mijloc, nu ca pe un scop în sine.

Abordarea favorita este mixed media, respectiv combinarea argilei de metal cu o diversitate de alte materiale (margele, sarmă, lut polimeric, micro macrame, toate tipurile de sticla, mozaic, ceramica, portelan) . Emailarea, pictarea cu rasina sau pasta de argint, mokume gane si keum boo ii dau posibilitatea sa își compuna povestile.

Versatilitatea este o parte a mesajului transmis și de aceea ea prefera bijuteriile multifunctionale, cinetice (cu balamale, axe de rotatie, gemotion etc).

Ca geolog, Anca este fascinata de asocierea metalelor (argint, aur, cupru, bronzuri) și a cristalelor, experimentand constant. Ea se inspira cu precadere din natura si istorie, dar și din călătorii, muzica, literatura. Temele favorite sunt concretizate în colectii menite sa radieze energie pozitiva precum Cerul, Apa, Organic, Lumi ascunse, Îngeri, Culori, Baroc, Cinetic, Povești de iarna, Visul unei nopti de vara.

ACHandmade

CELE MAI APRECIATE CREATII

ULTIMELE CREATII

Eppur si muove – Inel argint

Da, se invart...Luna in jurul Pamantului, Pamantul in jurul Soarelui, stelele in diferite sisteme cosmice de care apartin...Nu stim cat de adevarata este legenda potrivit careia Galileo ar fi murmurat aceste cuvinte dar cu siguranta e frumoasa, la fel de frumoasa ca practica de a purta bijuterii cu elemente cinetice.
Montate pe un ax comun, elementele componente ale acestui inel din argint pur, pot fi rotite. Antichizata, semiluna poate simula diverse faze ale lunii in relatie cu soarele aurit cu aur 22k. Steaua centrala se roteste in jurul propiei axe. Banda inelului este texturata cu motiv stelar.

Materiale: Argint 999, perla naturala
Marime inel: 57
Gramaj: 16g

Dantela multicolora – Cercei mix metale

Energia metalelor pure este minunata! Moleculele de cupru si argint se combina sub forma unor dantele fermecate. Aurul de 24K adera la argintul 999 si genereaza o stralucire unica. Combinatia de texturi induse si spontane, precum si cea de culori pune in evidenta atat individualitatea metalelor cat si capacitatea lor de a interactiona. Asimetrici ca pereche, cei doi cercei au forme complementare, reproducand diversitatea din lumea metalelor.

Materiale: Cupru, argint pur, aur 24k, tortite argint 925
Dimensiune aproximativa: 3x2.5x0.5 cm
Gramaj: 11.13 g

Cinetic – Inel argint cu aur 24k

Bijuteriile au o viata proprie. Si uneori se misca. Cristalele gemotion sunt adevarati spiridusi neastamparati daca sunt montati pe o sina de argint care le da libertate sa penduleze de la un capat la altul. Acest inel cinetic, antistress, este realizat din argint pur a carei lumina interioara este pusa in valoare de foita de aur de 24K.  Aspectul futurist este accentuat de textura  abstracta, antichizata de pe corpul inelului.

Materiale: Argint 999, aur 24k, cubic ziconia
Marime inel: 57
Gramaj: 9.52g

Big Bang – Pandantiv mix media

Tema originii universului ramane o preocupare actuala. Construit in jurul unui fragment de meteorit, acest pandantiv se vrea o reprezentare a exploziei de energie care a dat nastere Universului.

Materiale: Cupru, argint 999, meteorit, rasina UV
Dimensiuni: 4x5x1 cm
Gramaj: 18.7 g

Honey Citrine – Inel argint

In vechime, podoabele erau amulete, nu obiecte de podoaba. O lumina aurie, de miere,  strabate acest cristal multifatetat de citrin cu aspect mitologic. Forma sa geometrica este preluata de platoul din argint pur, texturat. Gherutele supradimensionate, inegale imbraca cristalul urias, punand in valoare transparenta lui naturala. Banda texturata a inelului, antichizata, accentueaza aspectul mitologic. Purtatorul acestui inel are o comunicare cu zeii luminii.

Materiale: Argint 925, citrin
Marime inel: 59
Gramaj: 14.4g

Geneza – Pandantiv argint

Ilustrand tema "genezei", pandantivul cuprinde reprezentarile personalizate ale soarelui si lunii, unite intr-un cadru cosmic. Elementul central al pandantivului este o mandala. De la inceputurile sale, omenirea si-a imaginat actul genezei ca pe un eveniment cosmic. Soarele si luna au fost vazute drept personaje duale, complementare, care, desi sunt legate prin forte nevazute, nu se intalnesc niciodata, Ele reprezinta lumina si intunericul, caldura si frigul, stralucirea si misterul. Si vietile noastre sunt la fel si aceasta mandala are rolul de a ne face sa constientizam nevoia de  echilibru, in Univers si in interiorul nostru.

Materiale: argint 999, banda de argint fin, email vitros
Dimensiuni: 7x7x0.8 cm
Gramaj: 76.8 g

Cantecul adancurilor – Inel argint

Marea ne transmite mesaje misterioase prin creaturile ei de azi sau din trecut. Pietrificate, fosilele de coral, scoici si melci incapsuleaza in ele sunetul valurilor din ere geologice demult apuse. Lacrimi de scoica, perlele sunt melodii sidefate cantate de sirene mitologice. Realizat din argint pur, acest inel este reproducerea unui lumasel natural. Aspectul organic si stralucirea perlei naturale, roz, sunt puse  in evidenta prin antichizare.

Materiale: Argint 999, perla naturala
Marime inel: 57
Gramaj: 16g

Bling – Pandantiv argint

Frumusetea naturala a cristalelor trebuie doar pusa in valoare! Stralucirea transparenta acestui cristal urias de citrin are nevoie doar de o oglindire adecvata. Aceasta e data de platoul de argint pur, texturat pe care este montat citrinul polifatetat cu ajutorul unor gherute supradimensionate. Agatatoarea reprezinta unul din punctele de atractie ale bijuteriei, avand un design avangardist si permitand suspendarea pandantivului in modalitati variate, personalizate.

Materiale: Argint 999, citrin
Dimensiune: 5x4x2.5 cm
Gramaj: 30.08 g

Lumi necunoscute – Pandantiv mix metale

Acest pandantiv reversibil are ca tema dorinta oamenilor de a explora necunoscutul. La fel de necunoscute ne sunt genunile planetei pe care traim si spatiul infinit in care calatorim odata cu planeta noastra. Astfel una dintre fetele pandantivului pe care este montata o geoda druzzy aminteste de calatoria spre centrul Pamantului imaginta de Jules Verne. Cealalta este imaginea unei posibile nave intergalactice.

Materiale: Argint 999, cupru, geoda druzzy
Dimensiune: 4.7x4.5x2.5 cm
Gramaj: 41.6 g

    Daca ti-au placut si doresti detalii sau sa cumperi creatii ale acestui Artkimist, te rugam sa completezi formularul alaturat. Poti contacta artistul si la adresa: [email protected] Viziteaza pagina oficiala a artistului pe: https://www.breslo.ro/ACHandmade